Hıdırellez Şenliği

Dede Korkut Yörük Türkmen Federasyonu'nun 6-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlediği kültür şölenine Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü olarak davet edildik. Enstitü müdürümüz Prof. Dr. Metin Ekici, "Oğuz, Türkmen, Yörük Kimdir" isimli bir konuşma yaptı. Enstitümüz öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Rabia Uçkun ise konuşmasında "Türk Kültüründe Hıdırellez Kutlamaları" hakkında bilgi verdi. Halk Bilimi yüksek lisans ve doktora öğrencileri Hıdırellez mani söyleme (niyet çömleği)geleneğini canlandırdı. Devlet Türk Musikisi Konservatuarı öğrencisi Hüseyin Akbaş dombra ve ağız kopuzu ile Türk halk ezgilerinden örnekler sundu. Enstitümüzün katılmış olduğu etkinlik Ekici ve Uçkun'a sunulan plaketlerin takdimi ile son buldu.