Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi’nin (TDİD) 2016/2 Aralık “Hoca Ahmet Yesevî ve M. Fuad Köprülü” Özel Sayısı Makale Çağrısı

MAKALE ÇAĞRISI

Değerli Bilim İnsanları,

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü olarak yılda iki defa yayınladığımız Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi’nin (TDİD) 2016/2 Aralık sayısı “Hoca Ahmet Yesevî ve M. Fuad Köprülü” özel sayısı olarak yayınlanacaktır. Dergimizin bu sayısında siz değerli araştırmacılarımızın Hoca Ahmet Yesevî ve M. Fuad Köprülü hakkında bilimsel niteliği yüksek yazılarını yayınlamaktan mutluluk duyacağız.

Bu sayımızda söz konusu şahsiyetlerin Türk tarihi, sanatı, dili ve edebiyatı adına ifade ettiği değeri bilimsel bir zeminde ortaya koyma amacındayız. Türk kültür tarihinde büyük öneme sahip bu iki şahsiyetin çeşitli yönleriyle akademik ve toplumsal gündeme taşınması, bu alandaki tüm ulusal ve uluslararası akademik çalışmalara ciddi bir katkı sunulması ise en büyük beklentimizdir.

Son Gönderim Tarihi: 1 Kasım 2016

Prof. Dr. Metin EKİCİ
TDİD Editörü

Tel: (0232) 311 10 10 - 2096/2958