canlı destek
Ege Bölgesi Kariyer Fuarı Katılım Duyurusu

Ege Üniversitesi koordinatörlüğünde 20-21 Mart tarihlerinde yapılacak olan Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’nın (EGEKAF) “Tanıtım Toplantısı” EÜ Yeni Senato Salonunda yapıldı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Ege Bölgesi’ndeki 16 Üniversitenin Rektörlerinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, İzmir Vali Yardımcısı Barış Demirtaş, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile İzmir ve Ege Bölgesi’nden oda ve borsaların temsilcileri katıldı. Toplantıda, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayelerinde ve Ege Üniversitesinin koordinatörlüğünde düzenlenecek olan Ege Bölgesi Kariyer Fuarı ile ilgili yapılan hazırlıklar ve planlanan organizasyonlar paylaşıldı.

Prof. Dr. Budak, “Öğrencilerimizin kariyer hedeflerini belirlemelerinde onlara gerekli imkânları sağlayarak gelecek ile ilgili kaygılarını azaltmaya yardımcı olmak, biz üniversitelerin en temel görevleri arasındadır. Bu bilinçten hareketle, Fuar süresince öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu tüm imkânları elde edebileceği bir atmosfer yaratmayı planlıyoruz. Fuar kapsamında öğrencilerin ilgi ve becerilerine uygun olarak gerçekleştirilecek etkinliklerde gençlerimiz; kurum ve kuruluşlarla doğrudan temasa geçerek kariyer imkânlarıyla ilgili bilgi sahibi olma fırsatı bulacak. Kariyer fuarı, sadece gençler ve üniversiteler için değil, iş dünyasının gelecek projeksiyonlarını şekillendirmesi açısından da büyük önem taşımaktadır. Bu noktadan baktığımızda, kurum ve kuruluşlar, iş dünyası, üniversiteler, meslek odaları olarak hepimize bu organizasyonda önemli görevler düşüyor.  Öğrencilerin organizasyona katılımın sağlaması konusunda üniversitelere, firmaların temsiliyeti noktasında ise iş dünyasının motivasyonuna ihtiyaç duyuyoruz. Ülkemizin geleceği açısından büyük önem arz eden bu organizasyona hepimizin büyük bir destek vereceğinden eminim. Ege Kariyer fuarının kurumlar,  firmalar ve geleceğimizin teminatı gençler adına olumlu gelişmeler sağlayacağına inanıyor, toplantımıza katılan rektörlerimize ve iş dünyamızın değerli temsilcilerine destekleri için şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

BÖLGESEL KARİYER FUARLARI VE EGEKAF HAKKINDA

“Yetenek Her Yerde” temasıyla, 2019 yılında yola çıkan Bölgesel Kariyer Fuarları, Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından üniversiteler, kamu ve özel sektör kurumları ve meslek odalarının işbirliği ile gerçekleştirilen kariyer etkinlikleridir. Her bölgede gerçekleştirilen bu etkinliklerden biri olan  “Ege Bölgesi Kariyer Fuarı” bu yıl 20-21 Mart 2020 tarihlerinde İzmir Kültürpark Fuar alanında Ege Üniversitesi tarafından bölgedeki diğer 16 paydaş üniversite ile ortak etkinlik yapmaları konusunda yetkilendirilmiştir.

Etkinlik; Ege Bölgesi’ndeki Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Tınaztepe Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin öğrencilerine ve mezunlarına yönelik olacaktır.

Öğrenci ve mezunlar etkinliğe geldiklerinde firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş/staj fırsatları,  kariyer imkanları gibi konularda ilk ağızdan bilgi alabileceklerdir. Ayrıca çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, mülakat simülasyonlarına ve firmaların İK temsilcileriyle yapılacak mülakatlara katılabilecektir.

KATILIMCILAR:

Ege Bölgesi’ndeki 17 farklı üniversitenin öğrencilerinin/mezunlarının katılımına açık olacak bu organizasyonda;

İş fırsatı yakalamak isteyen öğrenciler ve mezunlar
Staj imkanı arayan ara sınıf öğrencileri
Kariyer hedeflerini farklılaştırmak ve geliştirmek isteyen lisans, lisansüstü öğrencileri ve mezunlar katılım göstereceklerdir.
FİRMA VE KURUMLAR

Katılımcı Firma ve kurumlara İzmir Kültürpark fuar alanında 2 gün boyu stand açarak Ege bölgesindeki 17 üniversitenin farklı bölümlerinden katılım gösterecek öğrencilere /mezunlara kendilerini tanıtma olanağı verilecektir.
Firma ve kurumlara stantlarında İş ve Staj için CV kabullerinin yapılması sağlanacaktır.
Mezun ve son sınıf öğrencilerimizle mülakat yapmak isteyen kurum ve şirketlere mülakat odası tahsis edilecektir.

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ