I. Uluslararası Balkanlarda Türk Edebiyatları Çalıştayı gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü’nün 25. Yıl Etkinlikleri kapsamında I. Uluslararası Balkanlarda Türk Edebiyatları Çalıştayı, 4 Aralık 2017 Pazartesi günü Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonu'nda KIBATEK işbirliğiyle gerçekleştirildi. Çalıştaya Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet BUDAK, KIBATEK (Kıbrıs-Irak-Balkanlar ve Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu) başkanı Dr. Mevlüt KAPLAN, Bosna Hersek İzmir Fahri Başkonsolosu Kemal BAYSAK, İzmir’deki Balkan sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve sekiz Balkan ülkesinden çok sayıda şair, yazar ve akademisyen katıldı. Çalıştayda 11 bilim insanı tarafından, Balkanlardaki Türk edebiyatları alanında bildiriler sunuldu. Çalıştay, Balkanlardan gelen şairler tarafından gerçekleştirilen şiir şöleni ile son buldu.