Finansal Okuryazarlık Süreçlerinin İyileştirilmesi Projesi ve Sertifika Programından Fotoğraflar

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Sosyal, Ekonomik ve Siyasal İlişkiler ana bilim dalı tarafından Dr. Öğretim Üyesi Hamit Özman’ın proje yürütücülüğünde gerçekleştirilen ‘Finansal Okuryazarlık Süreçlerinin İyileştirilmesi Projesi ve Sertifika Programı’nda eğitimler tüm hızıyla devam etmektedir. 21 Ekim 2023 tarihinde başlayan ve 8 hafta sürecek olan proje Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) iş birliği ile sürdürülmekte olup program sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara EGESEM tarafından sertifika verilecektir.

Sermaye piyasalarında katılımcı sayısının 8,5 milyon kişiye yaklaştığı ülkemizde, bilinçli yatırım yapılabilmesi ve bu kapsamda sermaye piyasalarına ilgi duyanların finansal okuryazarlık düzeylerinin arttırılması amacıyla hayata geçirilen bu projede 220 katılımcının başvurusu kabul edilmiştir. Projede, alanında uzman akademisyenlerin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı, Takasbank, Yapı Kredi Portföy, Matriks, Rasyonet, Odifin, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği’nden yetkililer eğitim vermektedir.

Son olarak, projede eğitmen olarak yer alan Yapı Kredi Portföy Genel Müdür Yardımcısı Ümit Ersamut, 21 Kasım-2023 tarihinde “Fon Yönetim Stratejileri, Portföy Yönetim Ürünleri ve 2024 Yılı Finansal Beklentiler” konu başlıklarında Türk Dünyası Araştırmaları konferans salonunda eğitim vermiştir. Ümit Ersamut ile aynı gün “İş Hayatında Başarılı Olmak ve Özel Sektörde Kariyer Fırsatları” temasıyla kariyer söyleşisi de düzenlenmiş olup kendisi öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlamış ve başarılı bir kariyer yönetimi için yapılması gerekenler ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunmuştur.